Stap op met Lydia

Reacties

Reacties van ouders en kinderen

We zijn bij Lydia terecht gekomen omdat  onze zoon Matthijs dyslectisch is.  Lydia heeft Matthijs enorm geholpen; hij heeft het het lezen en schrijven veel beter onder knie gekregen. Matthijs vindt lezen nu heerlijk! Mede dankzij de begeleiding van Lydia is hij op school over de hele lijn veel beter gaan presteren. Ik kan Lydia dan ook van harte aanbevelen!
 
Familie Van K.

Lydia zal proberen je fantastische werk met Roy te omschrijven, maar hoe kan ik de boost die jij Roy gegeven hebt omzetten in woorden…….. Roy, compleet de weg kwijt in spelling en lezen … En nu de ene dikke 8 na de andere op het voortgezet onderwijs ! Jouw aanpak, alles omzetten in beeld, heeft Roy zijn onvoldoendes en teleurstellingen omgezet in dikke voldoendes en trots! Die ” Gallery” met alle prachtige schilderijen die je Roy hebt laten maken blijven aan de muur als herinnering en symboliseren het geweldige resultaat dat behaald is ! Ik kan het elke ouder aanraden, kinderen met leerproblemen verdienen hulp, en zijn bij jou zeker in hele goede handen. – Erika

Juf Pol, Ik heb het heel erg naar mijn zin bij het Streek!! En het gaat heel goed. – Roy

Vanaf 2016 heeft onze dochter van 9 extra begeleiding gehad van Lydia. Ze had moeite met begrijpend lezen en daardoor ook moeite met het halen van de kern uit redactiesommen. Sinds het eerste contact en het uitspreken van ons gevoel wist Lydia al de vinger op de zere plek te leggen. Ze had snel door wat voor kind onze dochter is en heeft daar heel snel op ingespeeld. Wat heeft onze dochter veel geleerd bij Lydia! En wat een sprongen heeft ze gemaakt.[read more=”Lees meer” less=”Lees minder”] Lydia is kundig maar ook zeker empathisch, ze had exact door als onze dochter er een keer niet zo’n zin in had en deed dan bijvoorbeeld even een spelletje met haar om haar weer met positieve flow aan het werk te krijgen. Ze had alle geduld met onze dochter.

Daarnaast ontvingen wij na iedere sessie dezelfde dag nog een verslagje van hetgeen ze die dag behandeld hadden en hoe onze dochter dit deed en oppikte.
Wat ook erg prettig was, is dat Lydia geregeld spelletjes mee naar huis gaf om spelenderwijs snelheid te krijgen met bijv. kleine sommetjes automatiseren. Tempo maken etc. Als ouder heb je soms geen idee hoe je dat het beste kunt aanpakken en je wilt het ook graag leuk houden, de (vaak heel simpele) spelletjes waren een welkome hulp om ook thuis spelenderwijs bezig te blijven. Het thuiswerk wat wekelijks mee kwam was te overzien en daardoor prettig voor onze dochter.
Ook was er nauw contact tussen Lydia en de leerkrachten. De constateringen van de leerkrachten werden geregeld onderling besproken en hierop speelde Lydia direct weer in. Ook de leerkrachten waren erg te spreken over de prettige korte lijnen onderling.

Wij zijn ontzettend tevreden over Lydia haar kunde en aanpak en bevelen haar dan ook zeker aan mocht u RT overwegen voor uw kind. – W. en A. de B.

[/read]

Ray heeft ontzettend veel aan de begeleiding gehad, jammer dat wij nu moeten stoppen vanwege de verhuizing. Veel succes voor de geluksvogel die de plaats van Ray kan nemen.JK.

Het lijkt misschien gek dat we je op alle punten de hoogste waardering hebben gegeven, maar we vinden echt dat de afgelopen maanden heel goed zijn geweest voor L. We kunnen gewoon niets bedenken wat we niet goed vonden gaan, of waar we het niet mee eens waren. L. heeft zich altijd goed ingezet tijdens de RT sessies en kwam positief terug. L. zelf gaf ook nog aan dat hij het fijn vond dat je alles zo rustig uitlegde. Heel erg bedankt dus!! – Moeder van L., 9 jaar.

We zijn superblij en tevree hoe het allemaal is gegaan. Hoe Wendy gegroeit is in toch zo’n korte tijd. Hoe belangrijk één op één kan zijn en wezen!!! Bedankt! – Familie Van den Hoorn

Bedankt voor alles. Het was super gezellig. Liefs – Wendy

Ik ben erg tevreden over de begeleiding van Stap op. Onze zoon leert hoe je je werk kunt plannen, dat je handelen gevolgen heeft en ook bij het maken van zijn huiswerk wordt hij goed begeleid. Verder is Lydia flexibel, consequent en heeft ze gevoel voor humor. Dit maakt het voor onze zoon prettig om bij haar te zijn. – T. van L.